Şehriyeli Pirinç Pilavı
TARİF
TURAP PİRİNÇ bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir. Şehriyenin rengi hafif kızarıncaya kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır, yüksek ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirilir. Suyu çekilip pirinçler göründüğünde, kısık ateşten alınır. Tamamen suyu çekilene kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyulur, kapağı kapatılır, demlenmesi için bekletilir. Güzelce karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
NOT: Pirinçleri 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su olacak şekilde ayarlanılır.
MALZEME
- 50 gr tereyağı - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 bardak TURAP PİRİNÇ - 3 yemek kaşığı arpa şehriye - 1,5 bardak sıcak su (isteğe göre tavuk suyu) - Tuz