Mercimek Çorbası

TARİF

Sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen TURAP MERCİMEK ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.

Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir. Kıvamı koyu gelirse bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağ alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.


MALZEME
- 1 su bardağı TURAP KIRMIZI MERCİMEK - 1 tane soğan - 1 yemek kaşığı kadar un - 1 tane havuç - Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası - Tuz - 1 çay kaşığı karabiber - Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı) - 1 litre su - 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber