Humus

TARİF

TURAP NOHUTLARI haşlayıp kabuklarını temizleyin. Haşlanmış nohut, tahin, limon suyu, su, zeytinyağ, kimyon, sarımsak ve tuzu bir mutfak robotuna alıp krema kıvamına gelene kadar çekin. Karışımı servis tabağına yayın. Küçük bir kapta 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırıp toz biber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın, humusun üzerinde gezdirin.


MALZEME
- 1 su bardağı TURAP NOHUT - 2 yemek kaşığı tahin - ½ limon suyu - ½ çay kaşığı zeytinyağ - ½ çay bardağı su (haşlanan nohut suyundan kullanılabilir) - 1 silme çay kaşığı kimyon - 2 diş sarımsak - Tuz - Üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı toz biber