Etli Kuru Fasülye

TARİF

Turap kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya konulur. Soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede kavrulur. Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavrulur. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra, suyunu süzmüş olduğunuz kuru fasulye eklenir. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 40 dk pişirilir.

NOT: Fasulyenizin türüne göre eğer yemeğinizin suyu kıvamlı değil ise; bir silme yemek kaşığı kadar unu, bir çay bardağı su ile sulandırılıp karıştırarak pişmiş olan yemeğinize ekleyebilir, birkaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Böylelikle yemeğinizin suyu daha koyu olacaktır.


MALZEME
- 1,5 su bardağı TURAP KURU FASULYE - 1 tane kuru soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 300 gr kuşbaşı dana eti - Sıvı Yağ - Tuz - Pul biber