Bulgur Pilavı

TARİF

Tencerede yağ ile birlikte küçük doğradığımız soğanlar, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine biberler eklenir, kavrulduktan sonra salçası ve doğranmış domatesleri eklenir. Ardından büyük parçalı sarımsaklar ilave edilerek, suyunu çekene kadar yaklaşık 2-3 dakika karıştırılır. 2 adet et bulyon eklenir, iyice ezilir ve karıştırılır. Güzelce yıkayıp, süzgeçte bıraktığımız TURAP BULGUR tencereye eklenir, hafifçe kavrulur. Üzerine ölçülü kaynamış su eklenir ve göz kararı tuzu ilave edilir. Suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirilir. Servis edilir.


MALZEME
- 2 su bardağı TURAP PİLAVLIK BULGUR - 2 tane orta boy kuru soğan - 3-4 tane sarımsak - 1 adet büyük boy domates - 2 tane et bulyon - 2 tane çarliston biber - Sıvı yağ ve tereyağı - Salça - 4 su bardağı kaynamış su - Tuz